Magnus Muhrén utanför omklädningsrummet.
Magnus Muhrén tror att Villa Lidköping klarar sig utan den erfarenheten Västerås besitter. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
BANDYFINALEN

Muhrén tror inte erfarenhet kommer avgöra

Magnus Muhrén: Vi är här för att vinna
2:16 min

Trots att Västerås har fler spelare än Villa Lidköping med SM-guld i sina prisskåp, så tror inte Magnus Muhrén att tidigare meriter kommer vara avgörande.

Det är ett välmeriterat Västerås som står som motståndare när Villa Lidköping under lördagen ska försöka ta klubbens första SM-guld någonsin. Västmanlänningarnas trupp är näst intill identisk med fjolårets guldlag och den stora skillnaden är Johan Esplund som spelade i Västerås förra säsongen, men som nu istället spelar i Villa Lidköping.

Det finns ingen nöjdhet från våran sida.

Trots att Västerås har fler spelare i sin trupp med erfarenheter av att vinna en bandyfinal så tror inte Villa Lidköpings Magnus Muhrén (som själv vunnit fem SM-guld) att erfarenhet kommer fälla avgörandet.

— Jag tycker vi har haft rätt attityd från början sedan vi blev klara för final så det finns ingen nöjdhet från våran sida med att vara här och det är väl det är väl den största faran kan jag tycka när man inte varit i final så mycket, säger Villa Lidköpings Magnus Muhrén som har fem SM-guld med Sandviken på sitt cv.

Ser likheter med sitt gamla Sandviken

Magnus Muhrén är långt ifrån ovan med att delta i säsongens stora avslutning i form av bandyfinalen, med sina fem SM-guld i Sandviken så vet han mycket väl vad som krävs för att koras till svenska mästare. Och Muhrén kan se vissa likheter mellan sitt nuvarande lag och det Sandviken som han tog sina tidiga SM-guld med.

— Jag tycker att Villa i år är mer likt det Sandviken som jag vann SM-guld med under tidigt 2000-tal. Vi är enormt starka defensivt med en kontrollerad och bra offensiv med många individuellt skickliga spelare som kan avgöra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".