Villafans villa supportrar
1 av 3
Ett 30-tal bussar lämnade parkeringen bakom Rörstrand i morse med Tele2 Arena som slutmål. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
Villa supportrar
2 av 3
Närmare 1500 förväntansfulla fans beräknades resa med bussarna i morse. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg.
Villa supportrar och bussar
3 av 3
Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
BANDYFINALEN

Spända Villafans på väg mot finalen

2:17 min

Klockan nio i morse så gick ett 30-tal bussar iväg från Lidköping mot Stockholm och SM-finalen i Bandy.

Supportrarna som valt att åka den gemensamma bussresan från parkeringen bakom Rörstrand i Lidköping var spända. Många leenden och skratt kunde man skilja i den soliga lördagsmorgonen hos fansen. 

– Detta är det största evenemanget vi har i Sverige. Det känns så som Lidköpingsbo, säger Claes-Göran Zälle från Lidköping.

Hjärtat säger Villa men hjärnan tror på Västerås. Men hjärtat har alltid rätt!

Finalen blir Claes-Göran Zälles fjärde och bussresan som ligger framför honom upp till Tele2 arena kommer ta närmare fem timmar. Så det gäller att vara väl förberedd.

– Man har en ryggsäck med äpplen och mat och grejer då det är en non-stop buss. Men det går inte att förbereda nerverna, säger Claes-Göran Zälle.

Men även om Villa är ett Lidköpingslag så är intresset stort i hela Skaraborg. Ulf Andersson är från Götene och kommer också se sin fjärde SM-final med Villa.

– Det känns pirrande, det ska bli kul! Jag hoppas att Villa vinner förstås, säger Ulf Andersson.

Finalen börjar klockan 16:00 och sänds på Radiosporten visas på SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista