Det blev inget guld för Johan Sixtensson i hans första finalframträdande som Villatränare. Arkivbild.
Det blev inget guld för Johan Sixtensson i hans första finalframträdande som Villatränare. Arkivbild. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.

Sixtensson knäckt efter finalnederlaget

3:24 min

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson var mycket bedrövad efter det uteblivna SM-guldet och det var med stor bitterhet som han konstaterade att Lidköpingslagets jakt på sitt första guld får gå vidare.

Johan Sixtensson hade läge att bli historisk som den första tränaren att leda Villa Lidköping till ett SM-guld men efter 2-5 förlusten i finalen mot Västerås så var det en mycket deppad Villacoach som summerade sina känslor.

– Det är oerhört bittert. Just nu vill man bara sätta sig och grina. Det är bara en stor tomhet naturligtvis, sa Villatränaren med glansiga ögon.

Precis som många av hans spelare så konstaterade Sixtensson att hans lag inte var lika starkt som tidigare under säsongen och i slutspelet. Men att det ändå kändes som Villa hade guldläge i mitten av andra halvlek.

– När vi vänder till 2-2 så är jag säker på att vi ska vinna matchen. Vi har läge att göra 3-2. Det är idioträddningar två gånger om av Bergwall och sen gör de 3-2 och 4-2 rätt så snabbt.

Under finalveckan så har mycket av fokus riktats mot Villa Lidköping och deras jakt på klubbens första guld medan mesta mästarna Västerås mer fått glida i bakvattnet. Men att det skulle bidragit till en negativ press på Lidköpingslaget höll inte Sixtensson med om.

– Nej, absolut inte. Vår iver och hunger att få vinna det där guldet har varit så stor så jag tycket att vi har hanterat allt prat otroligt bra. Jag tycker inte det är något sådant som fäller något avgörandet.

En liten ljusglimt i all bedrövelsen var ändå publikstödet där en stor majoritet av de 15 748 i publiken var Villasupportrar.

– Det var helt fantastiskt och det är det som varit vår drivkraft att få vinna guldet åt dem. Man känner nästan en skuld att man inte gav de pengarna.

Hur länge kommer de behöva vänta på ett SM-guld?

– Just nu orkar man inte tänka på något alls men vi har inte varit här för sista gången om vi säger så.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista