Villa Lidköpings David Karlsson under bandygalan.
Den gångna säsongen blev David Karlsson historisk när han slog Jonas Claessons gamla målrekord. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
BANDYFINALEN

Årets spelare 2016: David Karlsson

David Karlsson: Det är svårt att glädjas just nu
1:28 min

Trots att det inte blev något SM-guld för Villa Lidköping så gick inte lagets målspruta David Karlsson tomhänt från bandygalan. Den numera historiska målskytten blev nämligen utsedd till årets spelare.

Att bli utsedd till "Årets spelar" är det finaste individuella priset man kan få inom svensk bandy. Och med en säsong där han blev historisk genom att slå Jonas Claessons målrekord på 771 fullträffar så kändes Villa Lidköpings David Karlsson gjuten för priset. Men det faktum att han och hans Villa Lidköping förlorade bandyfinalen satte såklart sordin på stämningen.

— Det är väl lite tudelat om jag ska vara ärlig, det var en otroligt jobbig torsk idag så det är lite svårt att glädjas just nu. Men ge det ett par veckor, säger David Karlsson efter bandygalan.

I sällskap med de allra största

I och med priset så är nu David Karlsson i ett celebert sällskap beståendes av Jonas Claesson, Magnus Muhrén och Per Fosshaug, för att bara nämna några legendarer som blivit utsedda till "Årets spelare". Ett pris som kan ses som ett slutgiltigt erkännande.

— Jag har hållit på med det här så länge och jag brinner verkligen för det här, så det är väl ett erkännande att man är en bra bandyspelare och det är jag oerhört tacksam och stolt för.

2015/2016 blev säsongen då “Davva” klev upp på tronen som svensk bandys främsta målskytt genom tiderna då han slog Jonas Claessons målrekord för Elitserien med sina 772 mål. Vi har under ett drygt decennium blivit bortskämda med att David ALLTID gör mål. En av de största.

Inte den enda prisade Villaiten

David Karlsson var inte den enda Villaiten som prisades under bandygalan. Joel Broberg som var med och tog guld med Villa Lidköpings J18-lag blev nämligen utsedd till "årets pojkspelare".

Intervju med Joel Broberg hittar du i den bifogade artikeln.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".