Angelica Wallén bidrog till att ta Sverige till OS och hoppas nu knipa en plats i laget som får åka till Rio. Arkivbild.
Angelica Wallén bidrog till att ta Sverige till OS och hoppas nu knipa en plats i laget som får åka till Rio. Arkivbild. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio.

Angelica Wallén siktar mot OS i Rio

0:59 min

Den tidigare Skövde HF spelaren Angelica Wallén var med och säkrade det svenska avancemanget till OS i Rio och nu hoppas Frankrikeproffset att ta en plats till sommarens olympiska spel.

Den avslutande matchen mot hemmanationen Ryssland slutade visserligen med en 29-37 förlust men OS platsen säkrades redan under lördagen då Sverige slog Polen med 30-24.

– Vi är otroligt stolta och glada över insatsen vi gjorde igår. Vi får ta med oss bra saker från den här matchen, skrota resten och så ser vi fram emot OS, säger Angelica Wallén som var en av blågults bästa spelare mot Ryssland med sina fyra mål.

Wallén hoppas nu på att få göra sitt andra OS i karriären. Hon var även med i London 2012 då hon kallades in då Therese Islas Helgesson skadade sig inför mästerskapet.

– För mig personligen är det en jättedröm, säger Wallén som varit långt från ordinarie i landslaget genom karriären men som nu känner att hon har bra läge att ingå i det kommande OS laget.

– Högernio positionen har aldrig varit så öppen som den är nu när både Odén (Ida) och Majsan (Anna-Maria Johansson) har lagt av så jag tänkte att jag är för gammal för att inte ta chansen så det var nu eller aldrig kändes det som.

Wallén gjorde fyra mål i storsegern mot Mexiko (41-20), följde upp med två fullträffar i den viktiga vinsten mot Polen och avslutade alltså med fyra mål mot Ryssland.

I OS truppen är det endast fjorton spelare som får åka med till Rio men Tibrofostrade Wallén ska försöka knipa en plats.

– Jag får ta det som en utmaning. Jag är ofta bland de sista in i en 16-manna trupp så det är klart det kommer bli jäkligt tufft. Jag slår lite ur underläge men får gå in och köra allt jag har.

OS-turneringen lottas 1 maj. Den 6 augusti inleds spelet i Rio de Janeiro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista