Traktorerna som stals på fredagmorgonen. Foto: Larmtjänst
Traktorerna som stals i Suntetorp. Foto: Larmtjänst

Utredningen kring traktorstölderna växer

1:01 min

Ytterligare fyra personer är nu misstänkta för inblandning i den spektakulära traktorstölden utanför Skövde i december. De är nu begärda häktade i sin frånvaro.

De här männen är alltså ännu inte gripna. Häktningsförhandlingarna mot dem hålls i deras frånvaro på onsdag i Skaraborgs tingsrätt.

– Vi har ganska god uppfattning om var de finns, men jag kan tyvärr inte berätta det, säger vice chefsåklagare Marianne Aldén.

Utöver den omfattande traktorstölden vid Suntetorp utanför Skövde i december misstänks männen för liknande brott på ytterligare en handfull gårdar och traktorföretag runt om i landet under 2015 - bland annat i Östergötland, i Skåne och utanför Stockholm.

Sedan tidigare sitter två personer häktade i härvan. De greps på bar gärning utanför Lerdala med delar av stöldgodset samma morgon som traktorerna stals i Suntetorp. Då lyckades två personer smita från polisen, men om de nya misstänkta är någon av dem är fortfarande oklart.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista