IFK Skövde ett steg närmare kval

IFK Skövde var chanslösa borta mot HK Malmö och föll med utklassningssiffrorna 22-31. Samtidigt tog Ricoh en poäng borta mot Sävehof och det innebär att Skövde med stor sannolikhet tvingas till kval.

IFK Skövde gjorde en riktigt plattmatch borta mot formstarka HK Malmö som är obesegrade i de sju senaste matcherna efter vinsten mot IFK.

Det blev aldrig någon spänning i matchen och Skövde blev ifrånsprungna från start. IFK låg under med 2-9 efter drygt tio minuter vilket utökades till 6-15 21 minuter in i första halvlek.

I paus var underläget 7-20 sen Skövdes försvarsspel havererat totalt.

Andra halvlek var sen en ren transportsträcka för Malmö där Adam Lönn (8 mål) och hemvärvade landslagsspelaren Fredrik Petersen (7 mål) firade stora framgångar.

I Skövde stred Markus Stegefelt och Adam Samuelsson tappert med sju respektive sex mål.

Medan Alfred Ehn inte alls kom upp i samma höga standard som i vinstmatchen mot Drott och noterades bara för två mål och nyckelspelaren Kristian Svensson fick blott till en fullträff.

Men även om Skövde endast lyckades göra 22 mål framåt så var det ändå den första halvlekens klena defensiv som var den främsta förklaringen till förlusten.

Nederlaget innebär att det nu med största sannolikhet blir kval för IFK Skövde. För samtidigt som Skövde föll så knep Ricoh, som ligger ovanför kvalstrecket, en pinne i Partillebohallen mot Sävehof via 21-21.

Det innebär att Skövde nu är två poäng efter Ricoh med två omgångar kvar. Men i praktiken är det tre poäng då Stockholmslaget har klart mycket bättre målskillnad än IFK.

Skövde behöver därmed minst vinna en av sina två kvarvarande matcher och kryssa i den andra. IFK har kvar att möta Sävehof (hemma) och Ystad (borta).

Samtidigt får Ricoh inte ta någon poäng om Skövde ska kunna komma ikapp. Men oddsen är helt klart på Ricohs sida då laget har kvar att möta redan nedflyttningsklara Drott (hemma) och Hammarby (borta).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".