Rök över Bryssels flygplats. Foto: Daniela Schwarzer/TT.
1 av 2
Rök över Bryssels flygplats. Foto: Daniela Schwarzer/TT.
Bryssels flygplats.
2 av 2
Bryssels flygplats. Foto: Yves Logghe

Lidköpingsbo fick vända vid flygplatsen i Bryssel

1:47 min

Ingrid Rydberg från Lidköping som bor i Bryssel var på väg till flygplatsen Zaventem för att flyga hem till Sverige och hälsa på. Familjen fick vända i kaoset. 

Ingrid Rydberg från Lidköping lever i Bryssel där hon arbetar för Lantbrukarnas riksförbund.

Ingrid och hennes barn var på väg till flygplatsen Zaventem för att flyga hem till Sverige för att hälsa på mormor och morfar i Lidköping.

Men när de kom fram till flygplatsen och skulle hoppa ur bilen förstod de att något inte stod rätt till. 

– Folk började gå ur sina bilar och en man som var väldigt skärrad kom och sa att det varit en explosion och bad oss vända, berättar Ingrid. 

Familjen tvingades vända vid flygplatsen. Ambulanser började anlända och all personal stod ute och folk gick från flygplatsen med sina bagage, berättar Ingrid. 

Redan tidigare har Ingrid varit med i radion och berättat om hur det är att leva i Belgien när vardagen präglas av terrorhot och hur det påverkar hennes familjs liv. 

Livet har blivit lite som ett lotteri

– Jag känner att livet har blivit lite som ett lotteri. Det går inte att skydda sig från att vara på fel ställe vid fel tidpunkt, säger hon till P4 Skaraborg.

Nu är Ingrid tillbaka i villan i Bryssel med sin familj och ska försöka förklara för sina barn varför det inte blev någon resa till mormor och morfar.

– Det är inte lätt att förklara för en treåring. Nu väntar vi mest på mer information om vad som hänt, säger Ingrid. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista