Resecentrum i Skövde på torsdagsmorgonen. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Så här såg det ut utanför resecentrum i Skövde i november när Säpo höjt hotnivån. Men just nu är det en lägre vaksamhet än detta som gäller. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Ökad vaksamhet för polisen i Skaraborg

1:06 min

I mån av tid ska polisen i Skaraborg ha lite extra koll på publika platser. Så lyder direktiven uppifrån efter attentaten i Bryssel.

– Vad vi fått till oss är att vi i vår linjeverksamhet ska ha en viss extra tillsyn vad gäller publika platser och allmänna knutpunkter, säger Per Ottosson som är ställföreträdande polisområdeschef i Skaraborg.

Men samtidigt ska polisen inte dra ner på sina ordinarie uppgifter utan den här tillsynen ska ske i mån av tid.

– Ur ett regionalt perspektiv tar man höjd för Landvetter flygplats där man kommer att ha mer personal än vad som är normalt, säger Ottosson.

Med andra ord är man inte uppe i samma läge som i höstas när Säpo klassade upp hotnivån och vi såg poliser stationerade utanför tågstationer och idrottsanläggningar, bland annat.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista