bengal på läktare
Så här såg det ut på läktarna under bandyfinalen i lördags. Foto: Sören Andersson/TT

Villa riskerar böter efter SM-finalen

2:52 min

Efter lördagens SM-final i bandy kan det bli en besk eftersmak för de inblandade lagen, Västerås och Villa Lidköping. Orsaken är supportrar som inte skött sig.

Det handlar om publik som gick ut på isen, bengaliska eldar som brann av inne på Tele 2 Arena och diverse smällare som sköts. Supportrar från båda lagen ska ha varit inblandade.

– Man blir ledsen och bestört. Att man ska behöva blåsa av spelet innan matchen är slut. Det är tråkigt, säger Mikael Hellqvist som är säkerhetsansvarig i Villa.

Nya Lidköpingstidningen skriver att efter SM-finalen för tre år sedan fick Hammarby böta 75 000 kronor efter liknande händelser. Men än är ingenting klart om det blir den här gången.

Dock är Hellqvist till viss del kritiskt till hur finalen arrangerats.

– Klubben har i det här avseendet väldigt lite ansvar. Vi var inte arrangör av eventet. Ansvaret för eventet ligger på bandyförbundet, säger han.

Hade detta kunnat hända i arenan i Lidköping?

– Nej. Det är inte troligt. Vi har ett helt annat arbetssätt. Just det här att kommunicera med supporterklubben, polisen och så vidare inför stora event. Det tycker jag man har brustit i här, säger Mikael Hellqvist.

– Helt klart har man brustit i visiteringen vid inpasseringen till arenan. Det är utanför vårt ansvar.

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista