Handboll
Foto: Jan Erik Henriksson/TT
DAMHANDBOLL

Tibro HK nobbar avancemang till division ett

2:24 min

I helgen blev Tibro HK klara för spel i division ett. Nu väljer laget att backa ur eftersom engagemanget inte är tillräckligt stort i spelartruppen.

Det var i söndags som Tibrolaget blev klara seriesegrare i division två efter oavgjort mot Skara HF:s ungdomslag. Nästa dag fattades beslutet på ett möte att ändå säga nej till avancemang.

– Det visade sig att två betydelsefulla spelare inte vet om de kommer tillbaka i höst. Men det kan man inte bygga på att man tror att de ska komma tillbaka, säger tränaren Carin Främst.

Det handlar alltså inte om ekonomi, utan i första hand om bristande engegemang från flera spelare. Man har ofta varit för få spelare på träningarna under säsongen, säger Carina Främst:

Det känns lite tragiskt

– Jag ska erkänna att det känns lite tragiskt när vi kommit dit upp. En del prioriterar inte in i det sista. Det är en prestation av dem att vi tagit serien i alla fall, det måste jag säga.

Beslutet innebär att serietvåan KFUM Trollhättan tar Tibros plats i ettan, och att Skara HF:s u-lag, som slutade trea i serien, nu får chans att även de kvala sig upp till division ett.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista