Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Nu i P4: Så eggar ni upp er i påsk

Publicerat torsdag 24 mars 2016 kl 15.04
Direkt
P4 Skaraborg
Sänds kl. 09.05 - 09.25
Ylva Franzén. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Ylva Franzén. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Tänk dig en romantisk kväll på tu man hand med din älskling. Ni har dukat med blommor och tända ljus. Något gott att dricka, kanske saftiga jordgubbar, choklad och ägg?

Nu i påsk har många flera lediga dagar där vi verkligen kan umgås med vänner och bekanta men kanske framförallt med varandra.

Så hur kan man då "egga upp sig" i påsktid?

Ylva Franzén är erotikpedagog sen över 20 år tillbaka.

– Det viktigaste är att kasta ut skräpmaten och ge kroppen näringsrik mat. Vi behöver bra mineraler och proteiner, säger hon och tipsar om afrodisiaka på påskbordet.

– Krispig primörsallad, sill och lax med Omega 3, jordgubbar och choklad, säger hon.

På frågan vilken som är Ylva Franzéns egen favorit på påskbordet svarar hon:

Favoriten är vitamin O, orgasmen

– Min favoritdessert är vitamin O. Orgasmen. Den är vitaliserande och ger avslappning. Först grundar man med bra mat från påskbordet och sedan avslutar man med desserten vitamin O.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".