Lärare anhållen för sexbrott mot barn

1:14 min

En lärare i Skaraborg anhölls i dag på förmiddagen misstänkt för grov våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Utredningen mot läraren är precis i sin inledning, och kammaråklagare Karin Lundström-Kron är försiktig med kommentarerna än så länge. På frågan om misstankarna kan kopplas till hans tjänst som lärare säger hon:

– Det har inte skett i direkt anslutning till hans jobb.

Rektorn på skolan säger till P4 Skaraborg att eleverna under dagen får viss information om varför läraren inte är där, men vill inte kommentera ärendet närmare.

I samma utredning figurerar sedan tidigare en annan skaraborgare - en man i 35-årsåldern som misstänks för att ha försökt utnyttja barn för sexuell posering i våras. Den mannen har varit misstänkt sedan i juni, men det är först nu som läraren dyker upp i samma utredning.

Den här 35-åringen är inte okänd för polisen då han för ungefär tio år sedan dömdes till fängelse för våldtäkt mot barn. Han hade då förgripit sig på ett flertal pojkar under 15 år på olika platser i Skaraborg.



Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista