Patrik Liljestrand klar för två säsonger till. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Patrik Liljestrand klar för två säsonger till. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HANDBOLL ELITSERIEN

IFK Skövde får kvala men Liljestrand klar ytterligare två år

2:12 min

Tränaren Patrik Liljestrand har skrivit på för ytterligare två säsonger med IFK Skövde men det blev förlust mot Sävehof med 24-28 efter underläge med 11-16 i paus. Detta innebär kvalspel för att stanna kvar i elitserien.

Sävehof tog ett bastant grepp om matchen i början och ledde med hela 3-10 efter en dryg kvart spelad och det fortsatte till 11-16 i paus. IFK repade dock lite mod i slutet av halvleken och gjorde fyra raka mål från 7-16.

I den andra halvleken så gjorde hemmalaget det betydligt bättre och man spelade konsekvent med en "västspelare" vilket innebar sju utespelare på banan. Och det blev jämnare och man var endast tre mål ifrån Sävehof vid några tillfällen 21-24, 24-27 men gästerna höll undan och kunde säkra en fyramålsseger till 24-28.

Ja, det vållade lite huvudbry bakåt , som Viktor Ottosson i Sävehof uttryckte det. Man tränar ju inte på att försvara detta.

Markus Stegefelt sköt bra och gjorde nio mål och Alfred Ehn drev på och gjorde fyra. Markus funderar för övrigt just kring en fortsättning i IFK Skövde.

Kristian Svensson saknades denna match på grund av sjukdom.

Förlusten innebär att det är kvalspel som gäller nu för IFK Skövde. Man spelar om elfte eller tolfte platsen med Karlskrona. Det återstår en match borta mot Ystad IF och då avgörs det om det blir OV Helsingborg eller Lindesberg i kvalet för att behålla elitseriestatus.

Det spelar egentligen ingen roll vilket lag det blir. Vi måste ju vinna vilket som, menade Patrik Liljestrand.

Matcherna spelas i bäst av fem. Elitserielagen börjar på bortaplan.

Patrik Liljestrand fortsätter. IFK Skövde har gjort klart med Patrik ytterligare två säsonger och han är nöjd med att Skövde tror på honom likaväl som han ser en fin framtid för laget.

Elitserien herrar

Skövde-Sävehof 24-28((11-16))

Skövde: Markus Stegefelt 9, Alfred Ehn 4, Adam Samuelsson 3, Sifre Adrian Flores 3, Axel Magnusson 2, Max Skog 2, Charlie Röxner. Sävehof: Viktor Ottosson 8, Victor Fridén 5, Atli Aevar Inglofsson 5, Olle Forsell-Schefvert 3, Viktor Rhodin 2, William Bogojevic 2, Tobias Albrechtson 2, Henrik Johansson.

Publik: 1 138.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista