Dromedaren Simba.
1 av 3
Dromedaren Simba efter mötet med en lastbil. Foto: Niclas Odengård/SR
Cirkus Maximus
2 av 3
Foto: Niclas Odengård/sr
Dromedaren Simba som blev påkörd av en lastbil klarade sig med skrubbsår.
3 av 3
Ett halvdecimeter långt sår - dromedaren Simba klarade sig undan mötet med lastbilen. Foto: Niclas Odengård/SR

Dromedaren Simba överlevde krocken med lastbilen

1:30 min

Tidigt på tisdagsmorgonen hamnade dromedaren Simba i vindrutan på en lastbil utanför Ulricehamn. Ingen människa skadades, men den stukade Simba får ta time-out tills vidare.

När P4 Sjuhärad möter turnéledaren Helena Schicht är hon rejält irriterad över den stora mediala uppmärksamheten som olyckan fått.

– Jag har ju fått frågan om detta är något vi gör i PR-syfte, och det är det dummaste jag hört. Djuren vi har är dresserade och vi tycker om dem lika mycket som om man har en hund.

Skavde upp grind
Det var vid 05-tiden som en hel flock dromedarer irrat sig iväg från Cirkus Maximum strax norr om Ulricehamn, och när en lastbil kom körande stod de mitt på vägen.

Lastbilen lyckades väja undan alla djuren utom dromedaren Simba som slog i bilens vindruta.

– När vi kommer fram till en ny plats så släpper vi ut djuren i stora hägn, och det var när de stod och skavde mot en grind som den på något underligt sätt gick upp, berättar turnéledaren Helena Schicht.

Har ni låst in dem dåligt?

– Nej, men det är levande varelser som är nyfikna på allt. Nu lyckades de ta sig ut och det har vi nu åtgärdat med en extra kedja. Vi har personal också som tittar till dem på natten.

Inget brott
Dromedaren Simba som träffades av bilen har ett sår i sidan av halsen, nu väntar ett par dagars vila i ensamhet.

– Enligt veterinären som var här verkade det inte vara något större fel. Han stod upp innan så det är inget med benen. Om ett par dagar är han ok.

Enligt inre befäl på Boråspolisen misstänker man i nuläget inget brott i samband med händelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista