Idol
1 av 5
Kön till att provsjunga för den hårda juryn sträckte sig flera hundra meter under morgonen. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
idol kenneth jensen
2 av 5
Kenneth Jensen(höger) och Tove Axelsson(mitten) var bland de första i kön. Kenneth började köa redan klockan sex i går kväll. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
Idol
3 av 5
Marta Aas(höger) var lite nervös inför att gå upp och sjunga inför juryn. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
idol
4 av 5
Under morgonen så sträckte sig kön flera hundra meter med förväntansfulla personer som ville visa upp sina talanger. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
Idol
5 av 5
Lukas Österlund är från Örnsköldsvik men hade kommit från Göteborg över dagen för att försöka sno åt sig en plats i programmet. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg

Lång idol-kö i Skövde

1:29 min

Nu har nöjesprogrammet Idol kommit till Skövde och folk började köa redan i går kväll för att få vara med och provsjunga för programmet.

I år har Idol hittat till Skövde för första gången. Auditions har redan varit i Malmö, Östersund och Göteborg och den här helgen var det alltså Skövdes tur. Och personer från hela Sverige har sökt sig till Skövde idag för att få en chans att visa upp sina stämmer inför den hårda juryn och kanske knipa en plats till finalen i Globen.

Kenneth Jensen var bland de som var först i kön den här dagen. Han hade börjat köa redan klockan sex i går kväll för att få vara med och provsjunga.

– Jag var här vid halv-sex tiden igår. Jag tycker det känns kanon och det är kul med sådana här saker till Skaraborg, säger Kenneth Jensen.

Marta Aas från Lidköping hade tagit med sig sina kompisar för att provsjunga för programmet. 

– Det känns jättebra men jag är lite nervös faktiskt, säger hon.

Kompisgänget tycker också att Idol har saknats här i Skaraborg.

– Vi har velat söka jättemånga gånger men det har varit så långt bort. Så när de kom hit var det bara att gå direkt, säger de.

Men även fast Idolfesten är i Skövde den här gången så är det inte bara Skaraborgare som har sökt sig hit. Klara Lindberg har tagit sig från Borås för att testa lyckan.

– Jag är förväntansfull och har inte hunnit bli så jättenervös än. Jag har inte förberett mig så mycket, jag kommer hit och gör min grej så får vi se om det räcker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista