Förhandlingar i Göta hovrätt.
1 av 3
När hovrättsförhandlingarna inleddes i mars var det ett stort intresse bland medierna. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Inköpen som 52-åringen gjorde inför dubbelmordet på Hökensås. Foto: Polisens förundersökning.
3 av 3
Inför besöket hos paret på Hökensås köpte 52-åringen rep, silvertejp, handskar, sopsäckar, kofot och tändvätska. Foto: Polisens förundersökning.

Vill bli frikänd för dubbelmordet på Hökensås

2:20 min

I dag hålls den sista rättegångsdagen i hovrätten mot den 52-årige man, som vill bli friad för dubbelmordet på Hökensås. Mannen fortsätter att neka till brottet. 

Idag är sjätte och sista rättegångsdagen i Hovrätten. Den 52-årige mannen dömdes i tingsrätten för två dubbelmord, ett i Norra Hammar i Jönköping och ett på Hökensås.

52-åringen vill bli friad från morden på Hökesås och fortsätter att neka till anklagelserna.

Hans advokat Leif Silbersky lutar sig bland annat mot att det inte finns någon dödsorsak från morden i Hökensås och frågar sig hur man kan döma någon för mord om det inte ens går att bevisa att de mördats.

Mannen dömdes eftersom liknelserna mellan de båda brotten är stora samt att man funnit en kofot med bland-dna från makarna på Hökensås hos 52-åringen. 

Idag hålls slutanföranden i Hovrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista