Fredrik da Rocha Johansson från Falköping är en av arrangörerna till ny hårdrocksfestival.
Fredrik da Rocha Johansson från Falköping är en av arrangörerna till ny hårdrocksfestival. Foto: Torbjörn Borg / Sveriges Radio

Ny festival i Falköping

1:01 min

I september är det premiär för en festival i Falköping som både ska titta bakåt och blicka framåt musikaliskt. Throwback festival heter evenemanget.

Det är två kompisar i Falköping som länge har planerat för den här festivalen.

Per Lundberg och Fredrik da Rocha Johansson träffades och pratade om sina musikintressen som nu mynnat ut i den här festivalen.

Två band är redan inbokade.

Unik spelning med Souls

– Det blir en unik spelning med bandet Souls som var stora på 90-talet och sen la dom av. Nu 20 år senare ska de återförenas igen på festivalen, säger Fredrik da Rocha Johansson.

Festivalen äger rum i en klassisk folkparksmiljö. Det finns en scen som påminner om Hultfsfredsfestivalens Teaterlada och en inomhusscen.

Förhoppning är att den festivalen ska bli återkommande och större.

– Vi har hoppas att vi får ett par tusen besökare och framtidsvisionen är att om några år ska bli en tvådagars- eller tredagarsfestival, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista