Bild på en skylt utanför Närhälsans vårdcentral i Skara. Det står "Närhälsan Skara, vårdcentral" på skylten. Bakgrunden är vit och texten röd och svart. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio
Närhälsans vårdcentral i Skara ska läggas ned. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio

Vårdcentralen i Skara stänger sista maj

Primärvårdsstyrelsen har nu beslutat att stänga Närhälsans vårdcentral i Skara i förtid. Brist på personal gör att vårdcentralen stängs den 31 maj, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Förslaget till beslut var att stänga redan den sista april, men på det extrainsatta mötet igår beslutade primärvårdsstyrelsen att det blir den sista maj eftersom Bräcke diakoni i sin ansökan om att ta över vårduppdraget skrivit att de kan starta den 1 juni. 

Det är dock först i höst som deras riktiga vårdcentral kan öppna, så nu förs diskussioner med Bräcke diakoni om hur man ska lösa situationen fram tills dess, till exempel genom en filial från och med den första juni, skriver tidningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista