Skövde HF står och pratar inför matchen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Skövde HF har nu värvat färdigt och spikat sin trupp inför nästa säsong. Foto: Andreas Johnsson. Arkivbild.

Skövde HF värvar tre nya spelare

"Jag spelar mycket på min aggressivitet"
1:36 min

Skövde HF har gjort klart med en trio niometersspelare som ska ta över när två av lagets största stjärnor lämnar klubben.

Den mest meriterade är Tilda Matthjis från elitseriekonkurrenten Heid. Matthjis gjorde runt 80 mål totalt i grundserien och slutspelet den gångna säsongen.

– Det känns jätteroligt. Jag vill utmana mig själv och jag tycker att det alltid varit en väldigt proffsig klubb.

De två andra spelarna är Julia Böjeryd som hämtas från allsvenska Skånela och Josefine Tempsch som anses vara en mycket lovande 21-åring som värvas från division 1 laget Alingsås.

Den nya trion spelare är tänkt att täcka upp för stjärnorna Anna-Maria Johansson som slutar och Maja Eriksson som under säsongen gjorde klart med att hon fortsätter karriären i danska Holstebro.

– De är såklart jätteduktiga spelare. Men jag tycker det känns roligt att man kan få chansen och visa vad man går för. Att man har förtroende att gå in och försöka göra det bra bakom dem när de lämnar.

De etablerade spelarna Johansson och Eriksson lär lämna ett stort tomrum efter sig men Tilda Matthjis är redo att axla en stor roll i sitt nya lag.

– De (Skövde HF) har pratat mycket om försvar. Att de behöver spelare som är tuffa och som kan spela både bakåt och framåt och jag har alltid spelat både bakåt och framåt.

– Jag spelar mycket på min aggressivitet och är även väldigt fysisk. Jag kliver på hela tiden och är väldigt ettrig och jobbig.

Utöver de tre nya spelarna så har Skövde HF även förlängt med målvakten Viktoria Börjesson, Sara Johansson och Malin Otter.

På tränarfronten är det också klart då Magnus Frisk har skrivit på kontrakt över nästa år vilket blir hans 23:e raka säsong i klubben.

Inom kort väntas även besked från nyckelspelaren Malin Larsson som även varit uppvaktad av elitserienykomlingen Skara HF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".