Peter Ojala, lagkapten i Svenska kälkhockey-landslaget och Fredrik Lorenzo, projektledare Billingens aktivitetsland.
Peter Ojala, lagkapten i Svenska kälkhockey-landslaget och Fredrik Lorentzon, projektledare Billingens aktivitetsland. Foto: Linnéa Frimodig

Satsning på kälkishockey i Skövde

Peter Ojala: Det finns ett intresse att komma igång här i Skövde.
1:27 min

Skövde bandy startar ett samarbete med Parasport Västergötland. Förhoppningen är att flera handikappidrotter kommer att ha tillgång året runt till det nya aktivitetsland som bandyföreningen vill bygga på Billingen i Skövde.

Peter Ojala från Parasport Västergötland, är även lagkapten i Svenska kälkhockey-landslaget, som ser en etablering i Skövde.

– Det finns ett intresse att komma igång här i Skövde. Det är bra då vi har vårt förbund här i Skövde som kan få igång deltagare. Det är svårt med istider så får vi till istider på bandyplanen är det suveränt. 

Peter Ojala började med kälkhockey för 20 år sedan efter en skada. Det är en idrott för rörelsehindrade som har svårt att spela ishockey men med princip samma regler.
Skillnaden är att spelaren sitter i en kälke och har två klubbor som också används som stavar att staka sig fram med på isen.

– Det är nog det svåraste man kan börja med. Samtidigt är det det roligaste jag har gjort. Jag gav det tid och sen började det fungera. 

Skövde bandy jobbar just nu hårt på att få till planerna på ett aktivitetsland med flera vinter och sommarsporter. 

Bland annat ska då ett tak ska byggas över bandyplanen. Det är en förutsättning för kälkhockeyn ,säger Peter Ojala.

– Det som krävs är att det hamnar under tak. Skulle det vara öppet som idag är man väldigt väderberoende och det fungerar inte. Då finns det bara ett par dagar om året som det funkar bra och man tappar deltagare på grund utav vädret. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".