En man omkom i branden i Bitterna.
En man omkom i branden i Bitterna. Foto: Torbjörn Axelsson

En person död i villabrand - lågorna har åter blossat upp

"VI har hittat en person på brandplatsen"
1:05 min

En man omkom i en villabrand i Bitterna utanför Vedum under lördagen.
Larmet kom efter lunch och villan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Under söndagsmorgonen har branden åter blossat upp.

Räddningstjänsten är åter på plats, berättar räddningschefen i beredskap, Roger Bergqvist.

- Ägaren till huset ringde för en liten stund sedan o det kommer lite små-lågor och rök så vi ska släcka det lilla som kan brinna igen. 

Polisen har spärrat av runt villan och först när det är helt släckt och brandresterna svalnat kan de påbörja en teknisk undersökning.

Eftersom det i nuläget inte finns någon brandorsak så utreds det som en misstänkt mordbrand.

Redan när larmet kom in vid 13-tiden i går så fanns uppgifter om att det skulle finnas människor kvar i villan - nåt som visade sig stämma.

En äldre man hittades död när räddningstjänsten kom fram, men under vilka omständigheter vill Roger Bergqvist inte gå in på.

- Nej, men vi har hittat en person på brandplatsen. 

Villan var då helt övertänd och det fanns inget att rädda.

- När första styrkan kom så fick de välja på att släcka eller begränsa elden. De gjorde bedömningen att vi kan inte släcka så de riktade in sig på att skydda intilliggande byggnader. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".