Helena Jansson. Foto: Marie Schnell / Sveriges Radio
Helena Jansson. Foto: Marie Schnell / Sveriges Radio
ORIENTERING

Skadad Helena Jansson avstod finalen, men är inte orolig för EM

Helena Jansson "Det är ingen stor grej"
1:03 min

Smärtor i ena foten tvingade Helena Jansson att avstå fram dagens final i Swedish League. Ett oroväckande besked bara veckor före EM, men Helena Jansson tonar ner det hela.

Helena Jansson, med rötterna i Skaraborg, ledde Swedish League inför sista deltävlingen och hade därmed en god chans att säkra segern, men när hon vaknade på morgonen hade hon smärtor i ena foten.

Hon bestämde sig då för att ta det säkra före det osäkra, och avstod från att ställa upp i den sista SL-deltävlingen i Ockelbo.

Så här några veckor före EM i Tjeckien, låter det här nog oroande för de flesta, men inte för Helena Jansson själv som bestämt tonar ner betydelsen av den uteblivna starten.

- Det är ingen stor grej och inget dramatiskt, förklarar hon. Det är bara det att jag har sprungit mycket sista tiden, och tävlat ganska intensivt, så i morse var min fot inte så pigg på att springa.

Trots allt blir det några förändringar i förberedelserna inför EM - några löppass ersätts med träning i simbassäng för att den ömma foten ska få chans att vila lite extra.

I Helena Janssons frånvaro, vann Tove Alexandersson Swedish League.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".