First Hotel Billingehus
Planen är att Billingehus själva ska satsa runt 150 miljoner kronor på renovering och utbyggnad av verksamheten. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
SATSNINGEN PÅ BILLINGEN

Jellinek: Vi kommer snarast att förhandla om ett avtal

"Det dyker upp nya aktörer som vill etablera sig här uppe"
2:12 min

Delägaren i Billingehus, Silvester Jellinek, är förstås nöjd med Skövde kommuns beslut att gå vidare med 150-miljonersatsningen på Billingen - som är en förutsättning för att hotellet ska investera samma summa.

På tisdagskvällen beslöt Skövde kommun att gå vidare med alliansens planer på att satsa 150 miljoner kronor på friluftsområdet på Billingen. 45 miljoner av dessa kronor går då till att köpa loss Blå hallen och utebadet från hotellet.

Det här gör att det finns en nöjd delägare och hotellchef i dag.

– Nu har vi kommit överens om en avsiktsförklaring. Nu kommer vi snarast att sitta ner och förhandla om ett avtal. Sedan ska det tas i en ny omgång och sedan sätter vi igång, säger Silvester Jellinek.

Han säger också att det här gör att andra "aktörer" nu vill komma till området.

– Under de här sex månaderna har det i alla fall dykt upp två jättestora aktörer som jag tror många kommer att lyfta på hatten för när de får reda på att de vill etablera sig här, säger Jellinek.

Som vi tidigare skildrat så är det här en omdiskuterad satsning som väcker känslor. Det finns dem som anser att det är felanvända skattekronor eller att det handlar om otillbörligt gynnande av hotellet.

I bakgrunden har hotellet som alternativ också övervägt att bli ett flyktingboende.

Silvester Jellinek har berättat att någon vid ett tillfälle lossat samtliga hjulbultar på flera fordon som tillhör hans familj. 

Har polisutredningen kommit någonstans?

– Ja man har kommit ganska långt polisiärt så vitt jag förstår. Mer kan jag inte säga. Men det är en hel del andra saker som hänt också, som ännu inte är offentligt.

Han har tidigare sagt att det här händelserna på allvar fått honom att överväga att hoppa av satsningen. Men Silverster Jellinek säger nu att han ändrat sig.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".