Bodil Herbertsson
1 av 2
Bodil, projektledare samverkan Göta kanal. Foto: Philip Pettersson/ Sveriges Radio
Jennie Renström
2 av 2
Jennie Renström, kampanjansvarig på Turistrådet Västsverige. Foto: Philip Pettersson/ Sveriges Radio

Samarbetet för ökad turism i Skaraborg stärks

Samarbetet mellan kommuner och företag för att öka turismen i Skaraborg stärks. I år presenterar man en ny deltagare i projektet – Göta Kanal.

I och med det hoppas man förstås stärka turismen kring området.

– Vi ser det som en möjlighet för oss att locka fler besökare, och för att få dem att stanna längre. Detta gör vi då tillsammans med de fyra andra aktörerna, säger Bodil Herbertsson, projektledare samverkan Göta kanal.

De andra aktörerna har arbetat ihop sedan 2013 och utgörs av Skara Sommarland, Arena Skövde äventyrsbad, Karlsborgs fästning och Läckö slott, som då samarbetat med flera av Skaraborgs kommuner. I år är alltså även Göta kanal med i satsningen.

- Vi har en stor utmaning i vår produkt. Vi har ingen entré som man till exempel skulle kunna rabattera, utan har en kanal som är öppen för alla. Därför har vi behövt hitta finansiering och möjlighet att hitta bra erbjudanden för besökarna, säger Bodil Herbertsson.

Det gemensamma namnet för de fem nämnda aktörerna är Västgötaturen, som är tänkt att fungera som skyltfönster för turismen i Skaraborg. 

– Genom det drar vi hit besökare som också gör av med pengar på kiosker, restauranger och hotell, säger Jennie Renström, kampanjansvarig på Turistrådet Västsverige, som har det övergripande ansvaret över arbetet.

Vad är det ni gör i ert arbete, rent konkret?

– Vi jobbar mycket med marknadsföring och paketering av det här samarbetet. Dessutom förser vi besökarna med Västgötakortet, som ger bra erbjudanden och rabatter på flera platser i Skaraborg. Jag hoppas och tror att det här kommer att slå väl ut, både i år och på längre sikt, säger Jennie Renström.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".