Häktning mot sjätte misstänkte traktortjuven

I eftermiddag genomförs häktningsförhandlingar i Skövde mot ytterligare en man som misstänks i den landsomfattande härvan där John Deere-traktorer stulits.

Den här utredningen leds av vice chefsåklagare Marianne Aldén i Skövde, eftersom det var här som polisen grep två män efter en omfattande traktorstöld i december.

Därefter har utredningen svällt och innefattar traktorstölder över hela landet. Utöver de två män som suttit häktade sedan i vintras har ytterligare fyra män gripits i Litauen under våren. Sedan har de en efter en utlämnats och förts till Skaraborg där de häktats.

I eftermiddag genomförs häktningsförhandlingar mot den siste av de fyra männen. Marianne Aldén vill ännu inte säga så mycket om vad som kommit fram i utredningen, men som vi tidigare berättat handlar det om misstänkta stölder i bland annat Östergötland, Skåne och Stockholmstrakten.

– Vi är inne i ett intensivt skede med många förhör, säger Aldén.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".