Mumsig och matig picknick
1 av 3
Mumsig och matig picknick Foto: Ewa Ohlsson
Fyllning bestående av lufttorkad skinka och soltorkad tomat
2 av 3
Fyllning bestående av lufttorkad skinka och soltorkad tomat Foto: Ewa Ohlsson
Tryck till bullarna så det blir lite platta
3 av 3
Tryck till bullarna så det blir lite platta Foto: Ewa Ohlsson

Kock-Anns picknick-tips

Fyllda bröd med soltorkad tomat och lufttorkad skinka att ätas tillsammans med spetsad potatissallad.

Bröd med lufttorkad skinka och soltorkad tomat

2,5 l vetemjöl
0,5 l havregryn1,25 l vatten
0,25 l passerade tomater
3 pkt torrjäst
2 msk salt
2 dl rapsolja

3 dl skivade soltorkade tomater
200 g lufttorkad skinka i tunna skivor

Blanda vetemjöl, havregryn, salt och torrjäst, tillsätta vattnet (45 grader), passerade tomater och olja. Låt jäsa 30 min

Dela degen i 4 lika stora delar, rulla "ormar" och tryck ner en skåra längs hela "ormen". Lägg i ca 2 skicor lufttorkad skinka och 6-8 strimlor soltorkad tomat med 1 dm mellanrum. Skär mitt emellan högarna och vik in degen från varje hörn så det sluter tätt om fyllningen. Vänd och rulla i handen till en bulle och lägg på ugnspapprad plåt. Lägg ugnspapper på bullarna och platta ut dem, låt jäsa ca 30 min.

Grädda ca 20-25 min i 180 grader.

Spetsad potatissallad

Ca 10 kokta potatisar
2 paprikor
1-2 dl riven stark prästost
4 kokta ägg
3 dl majonnäs
3 dl yoghurt
salt och peppar

Skär potatis, paprika och ägg i önskad storlek. Blanda majonnäs, yoghurt, salt och peppar och rör ned övriga ingredienser.

Håller sig i kylskåp ca 5 dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".