Mark Isitt och Lotta Bromé
Mark Isitt berättar ort som är vackrast och Lotta Bromé vänder hem. Välkomna till Hertig Johans torg.

Lotta Bromé och Mark Isitt kommer till Skövde

På onsdag intar Sveriges Radio Hertig Johans torg i Skövde. Då kommer Lotta Bromé hem och hennes program P4 Extra sänds direkt från torget. Dessutom blir det stor final på P4 Skaraborgs arkitekturserie med Mark Isitt.

Lotta Bromé, som valts till Sveriges bästa programledare åtta år i rad, är född och uppvuxen i Skövde och började sin radiokarriär på P4 Skaraborg.

P4 Extra sänds vanligtvis från Radiohuset i Stockholm men lämnar någon gång per år huvudstaden och sänder från en annan ort någonstans i Sverige. Den här gången har de valt Skövde.

Lokal touch av Skaraborg

– Det kommer märkas att programmet får en lokal touch av Skaraborg, säger P4 Extras producent Martin Svenningsen, som kommer från Mariestad och även han inledde sin radiokarriär i Skövde.

Vid tretiden börjar P4 Skaraborg sända eftermiddagsprogrammet från torget. Då blir det final i den stora satsningen på arkitektur i Skaraborg som kanalen gjort under 2016.

Mark Isitt, en av Sveriges mäktigaste arkitekturskribenter, har åkt runt till samtliga kommuner i Skaraborg och tyckt och tänkt till om hur hus och stadsmiljöerna ser ut.

Mark utser sina favoritställen

– Nu är det dags att presentera vilka kommuner han tycker bäst om i Skaraborg och vilken han tycker minst om. Det gör vi tillsammans med Mark direkt i sändning, säger Kajsa Hallberg som producerat serien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".