Skövdegolfaren Michael Jonzon. Foto: Mikael Fritzon / Scanpix.
Skövdegolfaren Michael Jonzon. Foto: Mikael Fritzon / Scanpix.

Michael Jonzon håller supersviten vid liv

"Det är en liten fjäder i hatten"
3:57 min

Golfaren Michael Jonzon från Skövde kommer det här veckoslutet göra sin 22:a raka start i Europatourtävlingen Nordea Masters som avgörs på Bro Hof utanför Stockholm.

Det är en sanslös svit som 44-årige Michael Jonzon har när det gäller starter i den svenska Europatourtävlingen Nordea Masters.

1995 slog han ut i tävlingen för första gången och sen dess har han varit med i varje upplaga. Något han med största sannolikhet är ensam om.

– Nu har jag inte kollat upp det exakt men jag tror inte att det är någon som har fler i rad. Jag skulle gissa att Robert Karlsson har fler tävlingar spelade men inte utan att ha missat någon, säger Michael Jonzon.

Hur känns det att ha en sån svit?

– Man känner sig gammal fort. Men det är fantastiskt kul så klart. Det är en liten fjäder i hatten.

Jonzon har sitt bästa resultat i tävlingen från 1998 då han blev fyra. Vinnare då var Jesper Parnevik.

Den Billingen GK fostrade golfaren har dock dalat på rankningen på senare tid. Han har inte länge någon permanent plats på Europatouren och i år fick han förlita sig på en inbjudan för att få delta i Nordea Masters.

– Jag fick be och böna lite så att de höll min svit vid liv och det är jag tacksam för.

Jonzon har två segrar på Europatouren under sin karriär. Den senaste kom i Spanien 2009. Nu hoppas han spela i klass med de bästa på Bro Hof och få vara med tävlingen ut.

– Det är att hänga med och vara bland de tio bästa på söndagen.

-- 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".