Omfattande brand utanför Grästorp

2:04 min

Det brann under morgonen i en gammal skola i Längnum, mellan Grästorp och Vara. Räddningstjänsten släckte vegetationen runt om men byggnaden gick inte att rädda.

Räddningstjänsten fick in larmet om branden klockan 05.23 och när räddningsstyrkor från Vara och Grästorp kom till platsen var branden fullt utvecklad.

Enligt räddningstjänsten har byggnaden stått öde i ungefär två år, men vad som orsakat branden är fortfarande oklart. En granne till fastigheten säger dock till P4 Skaraborg att det nyligen kopplats in el till byggnaden.

– Det var inte bara byggnaden som brann, utan det brann även i vegetationen runt om där. Eftersom huset stått öde så beslutades det att huset fick brinna ner, säger Ove Carlsson på räddningstjänsten västra Skaraborg.

Räddningspersonalen på plats konstaterade också att branden kunde fått mycket värre konsekvenser om det blåst lika mycket som det gjorde på onsdagen, med tanke på spridningsrisken.

Inga människor har kommit till skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista