Skärmdump från filmklipp på nätet där ledaren för Soldiers of Odin sjunger en sång med rasistiskt och nazistiskt budskap. Personen på bilden har
Ledaren för Soldiers of Odin Skaraborg har lagt ut ett tiotal sånger på nätet. I några av dem är budskapen rasistiska och/eller nazistiska.

Här sjunger Soldiers of Odin-ledare nazistsånger

Skaraborgsledaren: Har inget med Soldiers att göra
1:38 min

I medborgargardet Soldiers of Odins riktlinjer står att ingen form av nazism eller rasism accepteras. Men på nätet finns flera filmklipp där Skaraborgs ledare för Soldiers of Odin sjunger att han vill leda nazisterna, spränga muslimer och gasa judar.

I bar överkropp och med en gitarr framför ledaren en av de sånger som han spelat in själv med sin telefon.
Klippet är det mest sedda av ett dussin sånger som han lagt ut, visat drygt 1 700 gånger.

Det är lades ut för fyra månader sedan, alltså i april, samma månad som Soldiers of Odin Skaraborg bildades och som riktlinjerna började gälla. I de riktlinjerna betonas flera gånger att medborgargardet finns till för alla och att Soldiers Of Odin inte accepterar någon form utav främlingsfientlighet/rasism/nazism under vandringarna, att hudfärg och etnicitet absolut inte spelar roll.

Men i sången sjunger ledaren om att han vill bli nazisternas minister och spränga alla muslimer. Vidare sjunger han att vill gasa, döda och utrota judar.

Sedan avslutar han med att sjunga: "ja, jag är nazist, nationalsocialist".

En annan sång handlar uteslutande om judeutrotning och Hitler.

De senaste veckorna har vi sökt ledaren ett flertal gånger. Under torsdagen talades vi vid helt kort vid två tillfällen. Han sa att han gärna skulle bemöta de uppgifter som vi publicerat, men inte får på grund av reglerna inom Soldiers of Odin. Men om sångerna sa han såhär:

– Men de har ju absolut ingenting med Soldiers of Odin att göra. Det är ju mina privata grejer. 

Men om man är ledare för Soldiers of Odin Skaraborg som du är, så...

– Skriv vad fan du vill. Jag skiter i det.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".