Ökad jakt bland kvinnor

2:42 min

Fler kvinnor intresserar sig för jakt. Det märktes inte minst på helgens jaktmässa i Götene som lockade nära 5000 besökare. 

Varför jaktintresset ökar bland kvinnor beror på flera saker, tror Maria Nordström, som var med och arrangerade mässan utanför Götene i helgen. 

– Tjejer har ju ofta hållit på med hundar, och det är väldigt roligt att jaga med hundar som man har jobbat med. Man sitter heller inte längre och väntar på att gubben ska komma hem, utan man vill vara med också, säger hon 

Mässan pågick fredag och lördag och förutom vapen så stod också jakthundar i fokus. Man kunde bland annat kolla på jakthundsdressyr och vattenapportering. 

Angelica Svensson, från Svenska jägareförbundet håller tror att det ökade jaktintresset bland kvinnor beror på att man vill veta var maten kommer ifrån. 

– Många tjejer som jag träffar börjar jaga främst för att dom vill veta vad de äter, säger hon. 

Hanna Larsson från Falköping besökte mässan. Hon har själv jagat länge, men hon tycker det är kul att fler tjejer lockas.

– Det anordnas ju mycket specifika saker för tjejer, och många kanske känner sig tryggare när de får vara med tjejer, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista