Lisa Holms pappa och arbetskamrater var tidigt på plats och letade på Kinnekulle. Bild: Pernilla Wadebäck/Sveriges Radio.
1 av 2
Sökpådrag efter Lisa Holm förra sommaren. Foto: Pernilla Wadebäck / Sveriges Radio
Advokat Tore Brandtler, målsägarbiträde för Lisa Holms familj Foto: Pernilla Wadebäck, P4 Skaraborg
2 av 2
Tore Brandtler, som var målsägarbiträde åt familjen Holm under rättegångarna, ogillar att bandet använder sig av "storyn" kring mordet på Lisa Holm. Foto: Pernilla Wadebäck / Sveriges Radio

Kritik mot Lisa Holm-video

Sångaren: Vi menar inget illa med det
1:20 min

Ett svenskt rockband använder sig av händelseförloppet kring mordet på Lisa Holm i sin senaste video. "Fruktansvärt", säger familjens advokat.

Hårdrocksbandet Truckfighters får nu kritik för videon till låten "Calm before the storm". Videon, som lades upp på nätet nyligen, skildrar mordet på 17-åriga Lisa Holm som mördades i fjol och innehåller en rad detaljer från utredningen.

Lisa Holms familjs målsägandebiträde Tore Brandtler är mycket kritisk.

– Jag måste säga att det är fruktansvärt att de gör en video av en sådan här tragedi. Det blir ju en tragedi i sig. Det är bara negativt, inte minst för Lisas familj, säger han till Aftonbladet.

Sångaren Oskar Cedermalm säger att bandet inte haft några som helst onda avsikter med detta.

– Vi har verkligen inte skrivit om detta för att få uppmärksamhet eller göra någon illa till mods. Vi har tagit illa vid oss när vi läst om detta.

– Musik är en konstform, och vi har valt att berätta om det. Sedan har det slagit lite fel ut kanske hos vissa människor. Men vi menar så klart inget illa med det, säger Cedermalm.

– Det är så sjukt att bara tänka tanken att vi skulle gjort det här för att det skulle bli någon ting. Man blir äcklad av att folk tror det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".