Lisa Holmmontage
Lisa Holm mördades i en lada i Blomberg sommaren 2015 Foto: Privat / Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Efter kritiken: Ger intäkterna till Lisa Holms minnesfond

Hårdrocksbandet Truckfighters går nu ut med en offentlig ursäkt efter stormen mot bandets nya video - en låt som handlar om mordet på Lisa Holm.

I går berättade vi om stormen kring hårdrockbandet Truckfighters, vars nya video bygger på mordet på Lisa Holm.

Det här väckte en våg av kritik på sociala medier, och bandet skriver nu på sin facebooksida att de ber Lisa Holms närstående om ursäkt, och att de kommer att donera intäkterna från singeln till Lisa Holms minnesfond.

Bland annat skriver bandet följande:

"Vi skriver musik om saker som sker i samhället och som berör oss, och därför skrev vi “Calm Before the Storm”. Musikvideon har nu uppmärksammats i sociala medier och i media och vi har förstått att många har blivit illa berörda av den. Därför vill vi understryka att vår intention aldrig var att såra någon, utan att föra fram hur fel det är att sådana här saker händer i vårt samhälle. Vi skrev inte den här låten på något annat vis, eller med något annat mål, än någon annan av de låtar vi har skrivit under femton år som band."


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".