Foto: Christopher Johansson/P4 Skaraborg Sveirges Radio
Foto: Christopher Johansson/P4 Skaraborg Sveirges Radio

Expertpanel vill lägga ner utbildningar på högskolan

"Ett arbetsmaterial som är oerhört värdefullt för oss"
1:16 min

En extern expertpanel har gått igenom Högskolan i Skövdes utbildningar och föreslår nedläggning av ett flertal program, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

– Det här är en intern rapport som högskolan i Skövde själva har beställt för att bli bättre än vad vi är idag. Och det är helt naturligt att vi jobbar på det sättet, säger Lena Mårtensson prorektor på Högskolan i Skövde.

Några av de utbildningar expertpanelen föreslår ska läggas ned är Byggingenjörsprogrammet, butikschefsprogrammet och två ekonomiprogram.

Detta vill Lena Mårtensson inte kommentera utan hänvisar till att rapporten ännu inte är offentlig.

– Just nu är det ett arbetsmaterial som är otroligt värdefullt för oss. Först när det kopplas beslut till den här rapporten kommer den att diarieföras. 

När kan det komma att fattas ett beslut om eventuell nedläggning?

–Det är oerhört svårt att svara på den frågan. 

– Jag vill inte spekulera i det därför att vi måste arbeta seriöst med detta internt och ta vara på alla synpunkter som finns, och det får ta den tid det tar, säger Lena Mårtensson.

Personalen på högskolan har informerats om de rekommendationer som expertpanelen har arbetat fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".