Albrim Demalijaj Abbe
Gauthiods nya anfallare Albrim "Abbe" Demalijaj. Foto: Kristoffer Hilmersson / Sveriges Radio

"Abbe" hoppas på skräll mot Elfsborg

"Skrällar sker varje dag så varför inte ikväll"
4:32 min

Grästorpslaget Gauthiod får ikväll stort besök när man tar emot allsvenska Elfsborg i Svenska Cupen i fotboll och anfallaren Albrim "Abbe" Demalijaj hoppas på skräll.

Matchen direktsänds på sajten och i SR-appen, med start 18.10.

Det väntas bli publikfest på Lunnevi ikväll och Gauthiods nyförvärv Albrim Demalijaj ser fram emot matchen.

– Det är inspirerande och väldigt roligt att möta ett så bra lag och se hur vi kan mäta oss. Vi vet att det kommer bli väldigt tufft men skrällar sker varje dag så varför inte ikväll.

IK Gauthiod tog sig vidare till andra omgången av Svenska Cupen efter att de vann i första omgången mot IFK Falköping. Nu gästar alltså allsvenska Elfsborg division två laget, men skillnaden på divisionerna betyder inte att Elfsborg kommer ta lätt på uppgiften.

Vi kommer att komma med ett slagstarkt lag.

Vinnaren ikväll går nämligen vidare till gruppspelet i Svenska Cupen, något som de allsvenska lagen ofta ser som viktigt i början på säsongen och inte vill missa.

– Svenska Cupen är viktig och det är en väg ut i Europa också. Gruppspelet är också intressant med ett bra upplägg och ett par fina matcher i början på säsongen, säger Elfsborgs tränare Jan Mian.

Men Gauthiods nya anfallare Albrim Demalijaj skulle inte ha något emot att slå ut Elfsborg och bli kvällens hjälte.

– Jag tar gärna på mig den rollen. Jag är bara inne på min andra vecka i klubben och anpassar mig men jag tar gärna den rollen ikväll om jag får.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".