Regn och hagel. Foto: Marie Schnell / Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Foto: Marie Schnell / Sveriges Radio

Kraftigt regn över Skaraborg - men sen kommer solen

"Det rör sig om stora mängder på kort tid"
1:12 min

Det kraftiga regnovädret i södra delarna av Sverige rör sig under dagen upp över Götaland. I Skaraborg kan vi räkna med häftiga regnskurar, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Än så länge går SMHI inte ut med några vädervarningar över Skaraborg men det kan komma att förändras då ett kraftigt regnområde är på väg in över oss.

– Det är ett regnområde som kommit in över Götaland från sydväst. Det har varit åska ner över södra Götaland men inte upp över oss. Däremot har ett regnområde kommit in över Skaraborg. Om det kommer in åska över oss kan det lokalt bli kraftigare regnskurar.

Den största risken för det kraftiga regnet ser ut att gå längre söder ut.
Men SMHI:s prognoser är just nu osäkra och det kan gå över Skaraborg istället. Då rör det sig om stora mängder på kort tid som kan leda till översvämningar. 

Även under morgondagen fortsätter det regniga vädret, men sen kommer sommaren tillbaka under några dagar, förklarar Sandra Andersson. 

– Vi får ett par dagar med en hel del sol och temperaturer på 20 grader. Bakom det här kommer solen tillbaka igen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".