Misstänkt vapenhot under Matfestivalen

0:58 min

En 19-årig Skövdebo är misstänkt för grovt olaga hot. Under Matfestivalen i Skövde i helgen ska han ha hotat en man i 20-års åldern med ett vapenliknande föremål.

19-åringen har under veckan suttit anhållen men är nu släppt men utredningen fortsätter. Under Matfestivalen i Skövde hotades en man i 20-års åldern av 19-åringen som ska ha visat upp ett vapen.

Exakt vad hotet handlat om vill åklagare Johan Stenberg inte gå in på, men det handlar inte om något rånförsök eller utpressning.
Vapnet har polisen inte fått tag på och därför har man inte heller kunnat delge mannen misstanke om olaga vapeninnehav.

19-åringen har nyss figurerat i ett annat ärende då han själv enligt tingsrättens dom ska ha utsatts för människorov. Han fördes bort från sin skola, rånades och misshandlades. Den här domen kommer att prövas i hovrätten, men assistentåklagare Johan Stenberg säger till P4 Skaraborg att det här brottet inte har något samband med det som hände under Matfestivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista