Lennart Karlsson
Lennart Karlsson (SD). Foto: Karin Selldén
HABO

Lennart Karlsson lämnar SD

Den sverigedemokratiske politikern Lennart Karlsson lämnar nu partiet och utestängs ur partiverksamheten.

Det är SVT Jönköping som rapporterar om att SD-politikern Lennart Karlsson i Habo nu lämnar partiet.

Karlsson har tidigare blivit granskad av organisationen "Inte rasist, men..." och Jönköpings-Posten efter att det publicerats inlägg på rasistiska sajter på nätet från Lennart Karlssons konto.

Efter det har han utretts internt av partiet, som skulle bestämma om han fick vara kvar eller inte men innan det blev klart valde han själv att lämna, det säger Henrik Gustavsson, informationsansvarig för partiet, till P4 Jönköping.

Karlsson har hela tiden hävdat att det inte var han som låg bakom inläggen och anmälde senare "Inte rasist, men..." och Researchgruppen för dataintrång, men i förra veckan lades den utredningen ner då det inte gick att hitta bevis på att ett datainträng inträffat.

Och nu väljer Lennart Karlsson att lämna partiet och alla sina politiska uppdrag i Habo, och han stängs därmed ute ur partiverksamheten.

– Vi fick indikationer på det i förra veckan och i dag har det bekräftats av partiets medlemsutskott och de i sin tur har valt att utestänga Lennart Karlsson från partiet, säger Henrik Gustafsson, informationsansvarig för Sverigedemokraterna till SVT Jönköping.

Han är nu också utestängd av partiet, och om han vill gå med igen tas utredningen upp igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".