Polis
Foto: TT

Polis sköt varningsskott vid gripande

"Patrullen får avlossa ett varningsskott för att få slut på hotet"
2:08 min

Polis sköt på lördagen ett varningsskott i samband med att två misstänkta greps efter ett rånförsök mot en butik i Töreboda.

Larmet om det pågående rånet kom in vid tjugo över tre på lördagseftermiddagen och enligt uppgifter från polisen så försökte männen råna butiken på cigaretter.

Men rånet misslyckades då hon som jobbade i butiken fick hjälp av en kund. När sen polispatrullen kommer dit så anträffas de båda männen på platsen och vid gripandet så tar en av männen fram en kniv.

– Han hotar polispatrullen och gör utfall med kniven så patrullen får avlossa ett varningsskott för att få slut på hotet, säger Tomas Vänerfors som är stationsbefäl i östra Skaraborg.

Ingen skadades vid gripandet och de misstänkte männen är kända av polisen sen tidigare.

– Båda männen kunde gripas och sitter nu anhållna, säger Tomas Vänerfors.

Den man som hotade polisen med kniven är född 1982 och sitter nu anhållen misstänkt för försökt till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Mannen ska även ha hotat ett vittne inne på butiken som männen försökte råna.

Båda männen är också misstänkta för försök till rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel då de två männen också misstänks ha stulit en bil. Bilen hade polisen ett ärende om igår då den stals på Viktoriagatan i Hjo utanför en verkstad och påträffades i samband med rånet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".