repor på bil
Åtta repor gjordes på den felparkerade bilen Foto: Polisen

Hennes p-ruta snoddes – repade bilen som hämnd

Kvinnan i polisförhör: Jag överreagerade en del
0:57 min

En kvinna i 50-års åldern i Skara tröttnade på att hennes parkeringsplats användes av andra. En kväll rinner raseriet över och hon går fram och repar en bil runtom. Nu åtalas hon för skadegörelse. 

En kvinna i 50-års åldern blev riktigt rasande när någon parkerat på hennes plats. Hon plockade fram sin nyckel och gjorde åtta kraftiga repor i lacken runtom den bil som stod på fel plats.

Då går jag ut igen för att se om bilen har kört därifrån, men bilen är kvar och jag vet inte vad som händer egentligen, jag överreagerar en del och går dit och repar bilen.

I en butik i huset bredvid stod sällskapet som kommit med bilen och de blev vittne till hela händelsen. Eftersom butikens kundparkering var upptagen så ställde de sig i en ledig ruta.

I förhör med polisen berättar kvinnan att hon kommer hem från jobbet och blir irriterad när hennes p-ruta är upptagen. Hon går upp till sin lägenhet och försöker via bilens registreringsnummer hitta ägaren och hon ringer även ett väktarbolag. När hon går ut igen efter tio minuter står bilen kvar och då tar hon fram sin nyckel. 

– Jag överreagerar en del och går dit och repar bilen. säger kvinnan i polisförhöret.

Kvinnan har erkänt skadegörelsen, godtar ett strafföreläggande och är villig att betala runt 50 000 kronor som ska täcka skadorna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".