Bildmontage med pingisspelande Linus Karlsson bredvid Fredrik Andersson
Fredrik Andersson till höger har spelat med Linus Karlsson. Foto: Björn Larsson Rosvall / Jonas Ekströmer / TT

Förre lagkamraten inför guldfinalen

Fredrik Andersson: Chanserna är 50-50
1:14 min

I kväll spelar Linus Karlsson från Grästorp final i bordtennisens lagtävling i Paralympics.

– Jag hoppas de inte är mätta nu, säger den förre lagkompisen och Paralympiska medaljören Fredrik Andersson från Falköping.

Efter en mycket stark insats mot Kina igår lyckades Linus Karlsson från Grästorp tillsammans med lagkamraten Emil Andersson att ta sig till finalen i lagtävlingen i klass 8. 

I finalen väntar nu Ukraina. Bordtennisspelaren Fredrik Andersson från Falköping som på sin meritlista har flera paralympiska medaljer och under flera varit lagkamrat med Linus Karlsson i Falköping är glad att Linus fått ut så mycket av sitt spel nu när det verkligen gäller.

– Han har alltid varit bra, men han har haft otur med skador och så vidare så det är verkligen kul att han har tajmat in formen så bra vid rätt tillfälle, säger Fredrik Andersson.

Vid Paralympics i London för fyra år sedan bildade Fredrik Andersson och Linus Karlsson ett hel-skaraborgskt par i lagtävlingen. Då blev det ingen medalj men ikväll är en medalj redan säkrad och Fredrik Andersson ger Sverige goda chanser att knipa guldet.

– Att slå Kina i ett Paralympics är otroligt stort men jag hoppas att de inte är mätta nu. Ukraina är också väldigt bra och jag skulle säga att chanserna är 50-50. Men de kan göra som de gjorde mot Kina att de vinner dubbeln och sen tar hem den andra singeln. Det har de bra chanser till, säger Fredrik Andersson.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".