Lars Andersson sitter i P4:s studio
Lars Andersson berättar om sin resa från sjukhussängen till triathlon. Foto: Margareta Lilja/Sveriges Radio

Lars Andersson om att aldrig ge upp

Lars Andersson del 1
6:01 min

Det började som feber och hosta och slutade med att Lars Andersson fick ligga i respirator. Hans fru kallades till sjukhuset. Det var ovisst om han skulle överleva.

I maj 2015 insjuknade Lars Andersson hastigt. Det visade sig vara en reumatisk muskel- och lungsjukdom. Tillslut blev han så dålig att läkarna var tvungna att söva ner honom och lägga honom i respirator.

Läget var så osäkert att hans fru flera gånger kallades till sjukhuset eftersom läkarna inte visste om han skulle överleva.

Under sin vistelse i sjukhussängen började Lars hallucinera och få vanföreställningar. Saker växte ur väggarna och sjuksköterskorna såg ut som gula dockor.

Men plötsligt vände det. Lars vaknade upp ur sin mardröm och började friskna till. Men egentligen hade problemen bara börjat.

I augusti var han äntligen frisk nog att komma hem. I september kunde han gå 500 meter och i december kunde han jogga i tio minuter.

Ett år senare. I augusti genomförde han sitt livs första triathlon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".