Timmy Hansen körde upp sig från sista startled och tog sig upp på pallen vid VM-deltävlingen i Lettland.
Timmy Hansen körde upp sig från sista startled och tog sig upp på pallen vid VM-deltävlingen i Lettland. Foto: Hansen Motorsport. Arkivbild.

Timmy Hansens sjätte pallplats för säsongen

Timmy Hansen fortsätter att rada upp topplaceringar i rallycross-VM. I den tionde deltävlingen i Lettland körde han in på en tredje plats samtidigt som hans teamkamrat Sebastian Loeb vann loppet.

Timmy Hansen har gjort en stark andra halva på säsongen och kommit tillbaka starkt efter den svaga starten på årets mästerskap.

I en regnig tävling i Lettland kämpade han sig till en tredje plats vilket var ett bra resultat med tanke på att Hansen startade i tredje och sista startled i finalen.

Götene MK föraren körde snabbt upp sig till fjärde plats efter starten och tog alternativspåret tidigt och passerade sen Andreas Bakkerud när norrmannen tog sitt alternativspår.

Hansen kunde sen utan några problem hålla sin tredje position in i mål och pallplatsen var Hansens sjätte för säsongen

Trots en rad framskjutna placeringen den senaste tiden så ligger han kvar på den sjätte plats i totalställningen.

Vann gjorde Hansens teamkamrat och förre rallyvärldsmästaren Sebastian Loeb som tog sin första VM seger i rallycross någonsin.

Tvåa var Mattias Ekström som drygade ut sin ledning i mästerskapet samtidigt som hans värste konkurrent Petter Solberg diskades under tävlingarna i Lettland.

Det återstår nu två VM-deltävlingar på säsongen som avslutas i Argentina i november. Närmast väntar dock Esteringbanan i Tyskland om två veckor.

För lillebror Kevin Hansen, som i förra tävlingen säkrade EM-titeln, så blev det en andra plats i EM-klassen efter att norrmannen Tommy Rustad vann.

Kevin Hansen fick en tryckare tidigt i finalen och snurrade men kämpade sig upp genom fältet från sista platsen och höll på att snuva Rustad på segern i slutet av loppet. Men 18-åringen som vunnit alla de tidigare fyra EM-tävlingarna fick nöja sig med en andraplats.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".