Nossebrobor hade samlats för att träffa representanten från Postnord. Foto: Kristoffer Hilmersson P4 Skaraborg Sveriges Radio
Nossebrobor hade samlats för att träffa representanten från Postnord. Foto: Kristoffer Hilmersson P4 Skaraborg Sveriges Radio

Många kritiska röster mot Postnord

1:25 min

Många personer har den senaste tiden upplevt problem med posten och i Nossebro samlades igår ett femtiotal invånare när Postnord kom på besök för att svara på invånarnas kritik och frågor.

Kritiken lät inte vänta på sig från invånarna i Nossebro som hade upplevt många olika problem med posten. En av dem som var på mötet var Henrik Karlsson som tycker att posten blivit sämre. 

– Det har blivit klara försämringar om man jämför med förut. Dels med felläggningar och post sominte kommer fram.  

Och för att svara på invånarnas kritik och frågor hade områdeschefen Hans Malcolm kommit från Postnord.

– Vi har en något sämre kvalitet nu än vad vi har haft de senaste åren. Vi har tappat 40 procent av brevvolymerna efter millennieskiftet  och vi måste anpassa våra kostnader efter minskade intäkter. 

Postnord har fått utstå mycket kritik den senaste tiden och många historier har uppdagats om personer som mist a-kassa och missat betalningar på grund av utebliven post.

En kvinnojour i Västerbotten missade till exempel ett bidrag på 400 000 kronor för att posten missades.

Och en av de som drabbats i Essunga är Ingela Jansson. 

– Jag har inte fått räkningar som jag vet att jag ska ha fått. Jag åkte på 500 kronor för en trängselavgift på åtta kronor för att jag inte fick räkningen. 

Och även om Postnord har fått genomgå strukturella förändringar den senaste tiden och fått skära ner mycket i sin budget så tycker Ingela Jansson att kvaliteten ändå borde vara bättre. 

– Man bör ju kunna få de breven som man ska ha i brevlådan i alla fall. De ska ju inte behöva komma fel.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista