Foto taget ner i brunnen där Sniff hittades.
1 av 4
Foto taget ner i brunnen där Sniff hittades. Foto: Privat
Sniff äter på sitt ben.
2 av 4
Sniff äter på sitt ben. Foto: Ellen Zettergren/Sveriges radio
Nu blir det massa blöta pussar.
3 av 4
Nu blir det massa blöta pussar med matte Anna Hollsing. Foto: Ellen Zettergren/Sveriges radio
Anna Hollsing
4 av 4
Anna Hollsing utanför sitt hus. Foto: Ellen Zettergren /Sveriges radio
TRÄVATTNA

Sniff var fast i brunnen i två dagar

"Han har nog stått blixtstilla för att inte ramla ner i vattnet"
3:47 min

Anna Hollsing letade febrilt efter sin bortsprungna hund som försvunnit efter en promenad. Hon hittade honom till slut nere i en tre meter djup brunn tack vare sin andra hund.

För en vecka sen så kunde vi berätta om en hundägare i Floby som efter två dagar hittade sin bortsprungna hund i en tre meter djup brunn. 

Ägaren till hunden Anna Hollsing, hade lämnat ettåriga Sniff till hundvakten som bodde några kilometer bort, eftersom hon själv skulle jobba dygn. Men under kvällspromenaden så drog Sniff plötsligt iväg och kom inte tillbaka. Något som enligt Anna, var väldigt ovanligt. 

– Han brukar inte dra iväg, ibland så tar han en liten lov in i skogen men man ser honom alltid och han brukar fungera bra när han går lös, säger hon. 

Sen började två dagars intensivt letande och efterlysningar på bland annat Facebook. Hon kontaktade även föreningar som har ID-söks hundar, som förhoppningsvis skulle kunna hjälpa henne att spåra upp Sniff, men de hade inte tid att komma. 

Förutom hunden Sniff som är en Vorsteh/field-spaniel, så har hon två hundar till som hon vanligtvis brukar träna i att spårsöka med. Något som gjorde att hon också valde att i alla fall försöka med att få en av hennes hundar, att spåra upp Sniff. 

– Min schäfer är utbildad specialsökshund och det är ju inte alls samma sak, men jag gjorde som de brukar göra med just de här ID-hundarna att man samlar ihop päls, så jag samlade ihop päls från Sniff så fick min schäfer börja söka. 

Hennes schäferhund började genast leda henne åt ett håll som slutligen tog dem till brunnen. Där hon hittade en gnyende och utmattad Sniff, som då fick Annas känslor att bara svämma över, berättar hon.  

– Då började jag gråta och skrika. Jag betedde mig nog jättekonstigt, tror jag, säger Anna Hollsing. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".