Heta diskussioner i Katrinhallen. BoIS får utvisning. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Heta diskussioner i Katrinhallen. BoIS får utvisning. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
BoIS i anfall mot Arboga. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
BoIS i anfall mot Arboga. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEYETTAN

Mariestad BoIS vann sjätte raka efter straffar

Douglas Lögdal tvåmålskytt i BoIS
2:22 min

Det blev den sjätte vinsten på raken för Mariestad då man mötte Arboga hemma i Katrinhallen. Men det satt hårt åt för det behövdes straffar för att skilja lagen åt. Det slutade 5-4 efter 4-4 vid full tid och förlängning.

Hemmalaget BoIS satte som vanligt full fart från början och gjorde också 2-0 inom de första fem minuterna. 1-0 gjorde Christian Hägg och 2-0 Douglas Lögdal och det såg mycket bra ut för hemmalaget.

Arboga tog en "time-out" och fick  ganska snart ny energi och kunde också reducera till 2-1 efter åtta minuter. Matchen svängde men resultatet stod sig perioden ut.

I den andra perioden så pressade BoIS på stundtals rejält men det blev gästerna som gjorde periodens enda mål och så var det 2-2 inför den sista perioden.

Där kunde så Arboga ta ledningen med 2-3 efter dryga tre minuter och det var efter slarv i hemmaförsvaret. Sista hälften av tredje perioden blev rafflande. Douglas Lögdal höll sig framme igen och gjorde 3-3 men Arboga gav sig inte och kunde ta ledningen igen med 3-4 efter knappt 17 minuter. Adam Byström-Johansson heter målskytten och publiken på 987 personer misströstade.  Men kvitteringen kom efter 18,41 då Filip Engqvist kunde fixa en förlängning som blev mållös och det gick till straffavgörande.

Linus Pellfolk i BoIS kunde sätta sin straff och segern var i hamn. Linus som alltså straffade sitt förra lag.

Det var lite svängigt idag, men två poäng tar vi med oss, menade Douglas Lögdal. Det var några tillfällen då vi kunde lagt ner oss och "dött" men vi visar styrka. Det är många som kan kliva fram när det behövs.

Fortsatt serieledning för laget som ser fram emot mötet med  Borlänge på hemmais kommande lördag.

Mariestad BoIS - IFK Arboga  5-4 /2-1, 0-1, 2-2,0-0, 1-0/

Målen: Bois: Douglas Lögdal 2, Christian Hägg, Filip Engqvist och Linus Pellfolk (straff)

Arboga: Henrik Marklund,  Dennis Folke, Linus Ageborg, Adam Byström Johansson

Publik: 987


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".