Fler tandläkare ska rekryteras till Skaraborg

Folktandvården i Skaraborg behöver fler tandläkare. 
Med lockbeten som högre lön och personlig handledning hoppas man kunna värva en handfull nya tandläkare. 
Dessutom sätter Folktandvården sin lit till grekiska tandläkare. 

Garanterad personlig handledning under det första året för nyutbildade tandläkare tillsammans med ett par tusenlappar extra i lönekuvertet jämfört med snittet i resten av länet.
Det är vad som ska locka fler tandläkare till Folktandvården i Skaraborg.

Det finns ett behov av fler tandläkare för att korta patientköerna på olika håll i Skaraborg, bland annat i Skara, där man får vänta länge på tandvård.

Tandläkarstudenterna Afsaneh Akhbari och Parisa Pakmehr gör just nu praktik på Folktandvården i Södra Ryd i Skövde. De tycker båda att personlig handledning är ett plus när man ska välja plats att börja jobba på.
- Som nyutexaminerad tandläkare kan man behöva stöd och hjälp den första tiden. Personlig handledning borde finnas överallt.

I augusti åker dessutom en rekryteringsgrupp från Skaraborgs primärvård till Grekland för att träffa grekiska tandläkare, intresserade av jobb i Skaraborg.


Två annonser i grekiska tandläkartidningar och personliga inbjudningar till samtliga tandläkare med färsk examen från skolor i Thessaloniki och Aten har resulterat i 30 intresseanmälningar. Elva personer har valts ut för fortsatta intervjuer senare i sommar.
- Förhoppningen är att åtminstone tre av dessa ska kunna erbjudas anställning inom Folktandvården i Skaraborg, säger Kennet Svensson områdeschef för Folktandvården i Skaraborg.