Skövde IK:s målvakt Andreas Ollilkainen
Skövde IK:s målvakt Andreas Ollilkainen Foto: Sveriges Radio

Andreas Ollikainen lämnar Skövde IK

"Vi har känt till en tid att det funnits problem i botten"
3:19 min

Skövde IK:s förstemålvakt Andreas Ollikainen lämnar klubben med omedelbar verkan. Anledningen är privata skäl.

Ollikainen värvades inför säsongen till Skövde IK från allsvenska Björklöven och var tänkt att bli den stabile förstemålvakt som föreningen så länge letat efter.

Men bara nio matcher in i säsongen så väljer alltså 25-åringen, som har ett förflutet i Mariestad BoIS, att lämna SIK.

– Vi har känt till det här en tid att det funnits problem i botten för Andreas att kunna fokusera fullt ut på hockeyn, så därför kom det väl inte som en överraskning. Däremot kommer det som ett väldigt tråkigt besked, säger klubb- och sportchefen Hans Ljunggren.

Det definitiva beskedet till klubben gav Olllikainen i tisdags kväll och anledningen är privata skäl men Ljunggren vill inte gå in på vad som ligger bakom.

Det kan inte jag uttala mig om. Det enda jag kan säga är att det inte har med hockeyn att göra. Det är helt utanför hockeyns värld och det är saker som gör att han inte kan fokusera på hockeyn.

Att Skövde IK nu tappar sin förste keeper när seriespelet har dragit igång skapar turbulens i laget.

– Det är jättetråkigt. Det är en ledande spelare hos oss när vi har ett relativt ungt lag där vi behöver lite stöd och en sista utpost som man kan lita på. Så det är klart att det är ett stort avbräck för oss.

SIK flyttar nu upp juniormålvakten Gustav Hellberg till A-laget som får bilda målvaktspar tillsammans med David Persson-Thorsell som vaktade målet i onsdagskvällens seger mot Forshaga.

Men nu jagar klubben en ersättare som kan ta över huvudansvaret för målvaktssysslan efter Andreas Ollikainen.

Men det är inte säkert att vi hittar någon målvakt som passar och vi kommer inte ha någon panik i det här. Vi har en duktig målvakt i David som absolut kan axla Andreas roll.

– Ska vi ha någonting så ska det vara något som vi är riktigt nöjda med och som vi tycker är riktigt bra, avslutar Hans Ljunggren.

P4 Skaraborg har sökt Andreas Ollikainen för en kommentar men inte fått något svar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".