Mariestadsbor häktade - greps med knark i bilen

I måndags kväll stoppades en bil på E6:an utanför Landskrona och tre Mariestadsbor samt en man hemmahörande i Göteborgstrakten greps. I samband med detta hittades en större mängd narkotika.

Tre Mariestadsbor, 35, 24 och 20 år, samt en man från Göteborg har under förmiddagen häktats av Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. 

De fyra männen stoppades av polis på E6:an vid Glumslöv utanför Landskrona vid 18-tiden i måndags. 

Vad polisen hittade i samband med att bilen stoppades vill de inte kommentera men männen anhölls på måndagskvällen misstänkta för grova narkotikabrott.

– Männen greps av polisen i Region Syd men ärendet har flyttats över till Skaraborg eftersom vi misstänker att narkotikan varit avsedd för den skaraborgska marknaden, säger kommissarie Johan Rapp.

På torsdagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt. De tre männen från Mariestad häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott och åtal ska vara väckt den tredje november. 

Samtliga fyra som häktats förnekar brott. 

– Min klient förnekar brott men i övrigt har jag inte mer att säga just nu, säger 35-åringens försvarsadvokat Thomas Berner. 

– Min klient har inget med någon narkotikahantering att göra, säger advokat Anders Roy. 

35-åringen är sedan tidigare dömd för flera brott och 24-åringen från Mariestad dömdes i fjol för ett ringa narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".